Петков разговаря със Зеленски: Адмирации за лидерството и куража

Всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас, обещал той
5 мар 2022 21:02, Анисия Иванова
478
Петков разговаря със Зеленски: Адмирации за лидерството и куража
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщават правителственият пресцентър.

Петков е изразил адмирации към лидерството и куража, които Зеленски всеки ден демонстрира, давайки сила на украинския народ, изправен пред братоубийствена война.

Българският премиер е подчертал пълната подкрепа на страната ни към всички украинци.

По време на телефонния разговор Петков бе категоричен, че всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас така, че да се чувства като у дома си, а българските институции ще му окажат необходимата помощ. За целта са ангажирани служби и министерства, които още от границите ни подпомагат бежанците.

Българският премиер също така е информирал украинския президент Зеленски и за хуманитарната помощ, която страната ни изпраща за Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти.

В хода на разговора българският премиер е изразил силната надежда мирът отново и възможно най-скоро да се върне в региона, съобщава правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М.........та ви г н.Петков. 280лв за ел енергия а се отоплаваме на дърава.Двама пенсионери сме.........та ви.За геноцид върху българското население трябва присъда.
330
0
 
4
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
То правителството на самия си народ нее помагало за бг пенсионер 12лв на ден а за бежанец 40лв гориво 3лв олио 5лв бг народа ги превърнахте в магарета да носят тежеста на конфликта заради интересите на краварите зеленски като крал яде и пие а украинският народ умира
329
0
 
2
 
! Отговори
Киро преди 2 години
go home!
328
0
 
3
 
! Отговори
Защо ? преди 2 години
си подписал договор с еврокомисаря по разширяването на ЕС Вархеи ,да пуснеш рсм в ЕС ,Безусловно , в нарушение на КСНС
327
0
 
5
 
! Отговори
Защо ? преди 2 години
За 24 часа ,в района на Пловдив ,EVN ни спира тока 4 (четири) пъти !?!?!? Явно не е авария .Какво е това , Саботаж ,или Режим на тока .Това кажи Зализан !
326
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кураж се иска да изхвърляш животите на цивилни.
325
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се, че двамата са обсъждани санкциите срещу Русия, както и помощ от страна на България за Украйна, като не се уточнява каква е тя. Киро отряза снимка с македонеца в Брюксел. Сега прикрива разговора със Зеленски. Зеленски е публикувал подробности от разговора им. Киро, СПРИ ДА ЛЪЖЕШ БЪЛГАРИТЕ! Меkеренце жалко! Предатели!
324
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторката от инициативния комитет на Радев да се активизира и да прибере този откачалник в лудницата. Радев трябва да плати за неудачния си избор - той го направи министър, а после и премиер, нарушавайки конституцията.
323
0
 
13
 
! Отговори
А БЕ ВЕ преди 2 години
КИРЕ ИЗЛАГАШ СЕ. ТОЯ ЗЕЛЕНИЯ СТОИ САМО У ЕДИН БУНКЕР. И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ. ТОЗИ ТЪРСИ САМО ИЗГОДА EU НАТО. СТРАХЛИВ "ДОСТОЙНИК". КИРЕ КИРЕ ГЛАСУВАХ ЗА ПРОМЯНА СЪД И ЗАТВОР А ТИ МИ ДАДЕ ПАК СЪЩОТО. ЗАВИСИМ СИ.
322
0
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Пак на продажник попаднахме, Слави и компания що мълчат СУВЕРЕНА беше важен !?!?!
321
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка за националния предател киро, тепърва идват големите предателства ако не бъде спрян.
320
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е национален предател. Враговете на България го управляват както си искат, в него няма никакво мислене за българските национални интереси.
319
0
 
19
 
! Отговори
гост преди 2 години
Спокойно граждани аз Киро Киртака ви обещавам че ще ПРОДЪЛЖИМ успешно с натовската ПРОМЯНА .
318
0
 
20
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
Киро лъжата, какво се прави на мъж ? Защо в Донбас има Алея на ангелите, защо след подписване на споразумението в Минск, не спазиха договора ? Швабите, какво реват и те, защо не спряха репарациите към юдеите, ами си ги плащаха толкова години- нали са големи юнаци, ама само на разговори? Лошото е, че страдат обикновените граждани и на двете страни, а управляващите само събират лаврите .
317
0
 
20
 
! Отговори
5 преди 2 години
Той Киро хубаво разговаря със Зеленски по телефона, ама след разговора да не получи касов бон от Путин да си плати разговора.
316
0
 
11
 
! Отговори
КИРЕ ОБЕЩА преди 2 години
ДА СТАНЕМ КАТО ШВЕЙЦАРИЯ БОГАТИ НЕЗАВИСИМИ И НЕУТРАЛНИ КАЗА ИМАЛИ СМЕ СТРАХОТНИ ДАННИ ЗА ТОВА КОГА КИРЕ КВО ПРАВИШ СЕГА А?
315
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма сам да отиде в Канада , трябва да го изгоним , не виждате ли с каква стръв се вкопчил в креслото , нито го интересуват снежните топки , нито дребните протести . е има и подръжката на Козяк
314
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Киро на кирия?
313
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително неподготвен премиер и изключително слаб министерски съвет.
312
1
 
29
 
! Отговори
Ало? Балоните? преди 2 години
Хубаво се е загрижил за чуждите народи, но някой може ли да подсети Кирчо, че българия е загубила около 2 милиона граждани през последните 30 години? Без война.